До мен  е Мартин Харизанов, когато започна инициативата за подпомагане

...
До мен  е Мартин Харизанов, когато започна инициативата за подпомагане
Коментари Харесай

Пораснало дете на загинал полицай влезе в листите на ГЕРБ: Изучихме се, благодарение на Борисов

„ До мен  е Мартин Харизанов, когато стартира самодейността за подкрепяне на деца на починали служители на реда и пожарникари той е бил на една годинка, само че  сега е втори в листата ни във Враца. Познавам го откогато беше на една годинка, а брат му беше на седем ”. С тези думи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов показа втория в листат на ГЕРБ-Враца Мартин Харизанов.

Лидерът на ГЕРБ изрази задоволство, че никое последващо управление на Министерство на вътрешните работи не е спряло „ Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните задължения чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи ”. Началото  на Кампанията бе сложено през 2003 година по концепция на тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов.

Мартин Харизанов изрече съболезнования на фамилията и околните на починалите служители на реда в Бургас, след гонка с мигранти.

„ Младото момче Данчо ми беше другар, учили сме дружно в Свищов. Беше страховит човек ”,заяви  младият политик и описа своята история:

„ Аз съм 90-ти набор, а татко ми 91-ва година с още един негов сътрудник по време на осъществяване на служебния си дълг катастрофират, този път засечени от камион, загиват  и двамата на място. Много тежко беше за нашето семейство. Аз имам и по-голям брат, който тогава беше на седем, разчитахме на учителската заплата на майка ми. Когато Бойко Борисов започва за първи път тази самодейност всичко потръгна доста добре ”, спомня си Мартин.

Той заключи, че акцията същински е помогнала на фамилията му.

„ Тези неща нямаше по какъв начин да се случат без помощта на Бойко Борисов. На всеки един празник - Великден, Коледа, Нова година получавахме помощи и образователни материали ”, добави Мартин Харизанов.

Той бе безапелационен, че водачът на ГЕРБ постоянно е помагал на децата на починалите служители на реда и се е грижил за тях.

„ Бойко Борисов не ме остави, като и всички други деца  и постоянно ни помагаше, без да се тръби, той постоянно беше до нас и ни беше поддръжка. Благодарение на него сега съм лекар по Икономика, а той много дълъг интервал финансираше образованието ми. Сигурен се, че всички участващи в тази самодейност сме му доста признателни ”.

Мартин Харизанов изясни, че е доста горделив с брат си, който като дете печели златен орден на международно по математика.

„ Веднага по-късно получихме най-новият компютър в квартала, когато нямаше на никое място компютри, отново подарък от Бойко Борисов. В момента брат ми е треньор на националния тим по математика ”, горделив е Мартин.

Това се прави от душа и от сърце, отговори му  Борисов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР